Џумхур не одустаје од меча са Ђоковићем у Сарајеву: Уколико дође до отказивања америчке турнеје могли бисмо ми да организујемо егзибицију

Тањуг

четвртак, 09. 07. 2020. у 11:35

Џумхур не одустаје од меча са Ђоковићем у Сарајеву: Уколико дође до отказивања америчке турнеје могли бисмо ми да организујемо егзибицију

Дамир Џумхур фото: ЕПА

Годинама планирамо Ђоковићев долазак у Сарајево, рекао је тенисер из БиХ
Најбољи тенисер Босне и Херцеговине Дамир Џумхур изјавио је да је уверен да ће до краја године одиграти егзибициони меч са светским бројем 1 Новаком Ђоковићем у Сарајеву.

Њихов сусрет требало је да се одигра 5. јула у оквиру регионалног Адрија тура, али је меч отказан због појаве корона вируса на турниру у Задру, када се уз Ђоковића и његову супругу Јелену заразило још неколико играча и тренера.

"Уколико дође до отказивања Ју Ес Опена и целе америчке турнеје, тај меч бисмо можда могли да одиграмо и ове године. Желим да наступам и играм и надам се да ћемо прилику, која би се евентуално указала због отказивања серије турнира, искористити за један такав егзибициони турнир. Годинама планирамо Ђоковићев долазак у Сарајево. Ноле има велику жељу и сигуран сам да би то био спектакуларан догађај", рекао је Џумхур за сарајевски дневни лист "Дневни аваз".

Џумхур и додао како би за њега лично била огромна ствар да у родном граду угости најбољег тенисера света и једног од најбољих спортиста на планети.

Потврдио је како је већ предложио Ђоковићу да се тај меч одигра на теренима центра Кошево, за које је посебно емотивно везан, јер је ту почео тениску каријеру.

Џумхур је био учесник београдског издања "Адрија тура", на ком је победио Аустијанац Доминик Тим.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације