Високорангирани Срби се извињавају само у Хагу, изјава упућена Новаку Ђоковићу због које је швајцарски комичар зажалио

Новости онлине

среда, 08. 07. 2020. у 08:55

Високорангирани Срби се извињавају само у Хагу, изјава упућена Новаку Ђоковићу због које је швајцарски комичар зажалио

Новак Ђоковић фото: М. В.

Наша изјава није била примерена, а Новаку се дивимо због његових спортских достигнућа, написао је Штефан Бусер
Швајцарски комичар Штефан Бусер је у подкасту разговарао са својим саговорницима о "Адрија туру", који се као хуманитарни турнир одржавао у Београду и Задру, али и извињење Новака Ђоковића као организатора ког је на својим плећима понео сву одговорност. Том приликом су комичари имали неприкладан коментар због ког су се данас они извињавали.


Наиме, у том подкасту Бусер је превидео да се најбољи тенисер света извинуо свету и нагласио колико му је жао због свега што се десило током два викенда “Адрија тура” док је у свету на снази пандемија вируса корона. Спорна реченица је гласила:


- Високорангирани Срби се извињавају само у Хагу.


Сва даља критика на рачун Швајцарца и његове емисије потекла је од портала Sportskeeda.com који су написали:


- Бусер је овим прозвао цео народ најбољег тенисера света иизазвао гнев многих Срба који су интернет петицијом тражили да се покрене поступак против комичара и његове екипе. Бусер је схватио грешку и брзо се огласио. Објаснио је да су његове критике биле на рачун Новака Ђоковића и других учесника турнира, а не на рачун свих Срба.


Објашњење и извињење Штефан Бусер је објавио на свом инстграм профилу:


- Наше критике су биле усмерене ка Новаку Ђоковићуи његовим колегама које су учествовале на “Адрија туру“, а не на Србе као народ. Очигледно да то нисмо довољно јасно образложили и због тога нам је жао. На крају, морам да признам да је изјава„високорангирани Срби извињавају само у Хагу“, повезана са Новаком Ђоковићем коме се дивимо због његових спортских достигнућа, није била примерена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Ko se zadnji smeje

08.07.2020. 10:57

Nisu dovoljno obrazložili? Loša šala a Neprihvatljivo je i takvo izvinjenje jer je samo drugačije poredjan red reči a suština je ostala ista. Odnosno neetično mišljenje bazirano na predrasudama se nije se promenilo ili je izvinjavanje učinjeno pod pritiskom i u strahu od pada svoje popularnosti. S druge strane, rangiranost u društvu ili mesto na top listi onih koji obavljaju neki javni posao ili su stekli bogatstvo i popularnost, ne određuje nužno i njihovu moralnost i kredit da kritikuju druge.

Kanton

08.07.2020. 19:03

@Ko se zadnji smeje - Svajcarci se najslađe smeju sebi i svojim paradoksima.

Nedeljko

08.07.2020. 17:28

Jesu li se svajcarci izvinili jevrejima kad su lagerovali jevrejsko zlato kohe su nacisti otimali i ostavljali u svajcarskoj?