Дарија Кисић причала о Ђоковићевој борби са короном: Докторка саветовала најбољег тенисера света како да се понаша

Новости онлине

субота, 04. 07. 2020. у 21:14

Дарија Кисић причала о Ђоковићевој борби са короном: Докторка саветовала најбољег тенисера света како да се понаша

Фото Танјуг

Он мора да настави да носи маску, мора да се придржава социјалне дистанце и мора да поштује правила која су прописана. Тако пружа пример другима, каже докторка Дарија Кисић Тепавчевић

Вирус корона је поново централна тема свих разговора. Београд и Србија су опет у проблему, а када је тако омиљена за разговоре је докторка Дарија Кисић Тепавчевић. Она је у интервју за "Блиц" причала о Новаку Ђоковићу и кроз шта је прошао најбољи тенисер света док је био позитиван на корону.

"У нашој земљи је највећи број асимптоматских болесника. То је облик корона вируса који имају млади људи и који у суштини немају никакве симптоме, а заражени су. Када се такви случајеви открију, пацијенти су дужни да остану у изолацији и да се придржавају свих правила како не би и своје укућане изложили зарази. Један од најбољих примера таквог асимптоматског случаја је Новак Ђоковић - рекла је докторка Дарија Кисић Тепавчевић.

Докторка је причала и о Ђоковићевом стању док је чекао други и касније се испоставило негативан налаз на корону.

"Он је тестиран по повратку у Хрватску иако није имао никаквих симптома и тест је био позитиван. Током изолације у којој је био, Ђоковић није испољио никакав симптом, све време се осећао добро, па је након тога, у периоду између седам и десет дана од тренутка у којем је тест показао да је позитиван, поново тестиран. Тај други тест је показао да је Новак негативан и да више у његовом организму нема присуства вируса ЦОВИД-19", објаснила је докторица Кисић Тепавчевић

Она је посебно нагласила једну ствар и упозорила Новака

"Он мора да настави да носи маску, мора да се придржава социјалне дистанце и мора да поштује правила која су прописана. Тако пружа пример другима. Дакле, ношење маски и физичка дистанца су две основне ствари којих се у овом тренутку морамо придржавати како бисмо изашли из епидемије", закључила је Дарија Кисић Тепавчевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Timocanin

04.07.2020. 22:19

Gospdjo Kisic koje maske? One koje su za jedan sat a ljudi ih nose vec tri meseca. Ili one koja svetska zdravstvena i nepreporucuje. Hvala vam na brizi.

Laky

04.07.2020. 22:37

Najveci problem Novakov je to sto je na pocetku pandemije rekao da nikada ne bih primio vakcinu protiv korone i da to nikom ne preporucuje, sad su mu napravlili isti ti da ga zbog korone svi kritikuju, sve je to jedna velika namestaljka

Љуба

06.07.2020. 23:11

@Zeks - Нити је Новак изјавио да никада неће примити вакцину нити да је највећи лекар. Кога ће послушати то је његова ствар али ми је пун кофер вас који нисте ни привирили близу Медицинског факултета а делите верификације. Лечите комплексе на другом месту. И лечите се преко Интернета. Јес да је глупо ал је бесплатно.

Дракче Тормак

06.07.2020. 14:35

Он мора, он мора,...а командант Сава НЕ МОРА.