Дупле грешке током короне; Куертен: Нисмо још спремни за тенис, видело се то на Адрија туру

Ј. Јевремовић

субота, 04. 07. 2020. у 20:51

Дупле грешке током короне; Куертен: Нисмо још спремни за тенис, видело се то на Адрија туру

Новак Ђоковић

Америчка турнеја требало би да стартује 14. август, Ју-ес опен и даље заказан за 31. август

"МОРАМО однекуд да кренемо", поручили су из АТП и ВТА када су саставили какав-такав распоред за наставак сезоне. Ако она уопште буде стартовала. Америчка турнеја би требало да почне 14. августа, али током кризе због вируса корона тешко је испланирати било шта и једну недељу унапред.

Власти у Њујорку засада стоје при одлуци да се Ју-Ес опен одржи од 31. августа, а одмах потом је у плану селидба на шљаку и турнире у Европи. Ово би могла да буде чиста дупла грешка, јер нити се зна каква ће ситуација бити у земљама које организују турнире, нити је могуће да тенисери одиграју Ролан Гарос, Ју-Ес опен и турнире у Синсинатију, Мадриду и Риму за седам недеља.

Баш су државе у којима треба да буду одржани турнири нека од највећих жаришта на планети.

- Нисмо још спремни за тенис, видело се то на "Адрија туру" - и Гуга Куертен је изговорио реченицу која се највише понављала претходних недеља у свету "белог спорта". - Морамо да извучемо поуке из те грешке, за сваки следећи турнир. Постоје земље које су мање погођене пандемијом, али изгледа да још немамо спремну формулу за тенис у доба короне.

Ђоковић се заразио на ревијалном надметању, као и Троицки, Димитров, односно Ћорић.

- То је био тотални хаос. Нисам очекивао тако нешто. Морамо да раздвојимо идола од особе. Као људска бића, сви имамо право на грешке, али морамо да размислимо о величини грешке и њеним последицама. Мислим да је Новак то учинио - поручио је Бразилац.

Светски број један већ је добио негативан тест, осећа се добро и може да почне припреме, али је велико питање шта ће уврстити у свој распоред.

У оном који диктира АТП, засада пише: Вашингтон 14. август, Синсинати 22. август, Ју-Ес опен 31. август, Кицбил 8. септембар, Мадрид 13. септембар, Рим 20. септембар, Ролан Гарос 27. септембар...

ПОДРШКА НОВАКУ ИЗ ЗАГРЕБА

МЛАДИ који се већ неко време окупљају испред Хрватског народног позоришта у Загребу истакли су транспарент на коме пише: "Имамо право дисати. Стоп корона терору. Подршка Новаку из Хрватске", преноси "Јутарњи лист".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације