Марка открива: Новак се активирао као председник Савета играча

Ј. Ј.

петак, 03. 07. 2020. у 19:23

Марка открива: Новак се активирао као председник Савета играча

Новак Ђоковић фото: АП

Светски број један је рекао да ће бити веома тешко да се одржи америчка турнеја, ако играчи потом морају две недеље у карантин по доласку у Шпанију
ЧИМ је добио негативан резултат теста на ковид 19, Новак Ђоковић се вратио на посао. Не на терен, већ да од куће одради онај "канцеларијски" део.
Према сазнањима шпанске "Марке", председник Савета играча активирао је "чет" са осталим играчима из топ 100, како би указао на проблем са распоредом и законским регулативама држава везаних за обавезне карантине, а уједно је обавестио колеге да ће тражити покривање свих трошкова за одлазак на турнире, због потенцијалних отказивања такмичења.

- Светски број један је рекао да ће бити веома тешко да се одржи америчка турнеја, ако играчи потом морају две недеље у карантин по доласку у Шпанију. Истог викенда када се завршава Ју-Ес опен, почиње мастерс у Мадриду - пише "Марка".

Угледни спортски лист напомиње да њујоршке власти игноришу да је стање у САД и даље веома лоше, са преко 40.000 заражених вирусом корона током прошле недеље, а укупно скоро 400.000 случајева и више од 32.000 умрлих.

- Новак је рекао колегама да је тражио да се покрију трошкови пута и хотела ако се наредних дана откаже Вашингтон, први турнир у распореду и ако има играча који су већ уплатили аражмане. Многи су били у тој ситуацији пред Индијан Велс - закључује се у тексту "Марке".

Ђоковић током десет дана изолације због позитивног резултата на ковид није осећао симптоме, осим умора, и полако може да се враћа својим обавезама.

ТУРНИРИ
Вашингтон     14. август
Синсинати     22. август
Ју-Ес опен     31. август
Кицбил     8. септембар
Мадрид     13. септембар
Рим     20. септембар
Ролан Гарос     27. септембар

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

PG-CG

03.07.2020. 21:42

Ne bi bilo loše da se Nole vrati tenisu i posveti treninzima, a kancelarijske poslove neka ostavi kancelarijskim pacovima...