Некадашњи девети играч света, Швајцарац Марк Росе, брутално је испрозивао Новака Ђоковића због дешавања на Адрија туру. Швајцарац је истакао да Србину није лако јер игра у ери Федерера и Надала.

- Једноставно је глупо. Новак Ђоковић је прилично подвојена личност, шта год он рекао. Имам утисак да се он тиме храни. Не судим о тој особи јер свако има своје изворе мотивације и уверења. Али, генерално гледано, Новак Ђоковић је енигма. Тешко му је да се са становиштва популарности такмичи са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом. Могу да разумем колико је то фрустрирајуће за њега. Он је светски број један и сјајан играч, али суочава се са две легенде - казао је Федереров земљак, иначе олимпијски шампион из Барселоне.

Осврнуо се и на недавне изјаве оца српског тенисера, Срђана, о Роџеру Федереру. Срђан Ђоковић је о Швајцарцу рекао да је "огроман шампион, али није довољно велики као Новак."

-Гледајући хронологију претходних дана, већ је било напада његово оца на Роџера Федерера, што сматрам недопустивим. Чак и ако волите свог сина више од ичега на свету, не можете говорити такве ствари. Да је мој отац то рекао, отишао бих кући и рекао му да ућути.

Росет закључује да је протекли период био лош за Новака.

-Али, између изјаве свог оца и фијаска Адрија тура, он није успео да освоји бодове у јавности. Изнад свега, не помаже имиџу тениса.