Доминик Тим први пут у Србији: Новак је сјајан тип и ево прилике да се боље упознамо

Ђ. С.

понедељак, 01. 06. 2020. у 12:42

Доминик Тим први пут у Србији: Новак је сјајан тип и ево прилике да се боље упознамо

Доминик Тим фото: ЕПА

Необично је да нисам долазио раније и то је додатни разлог зашто сам лако одлучио да учествујем на "Адриа туру", каже трећи рекет света

БЕОГРАДСКА публика на "Адрија туру" уживаће у играма једног од најбољих тенисера на свету - Доминика Тима. Аустријанац који је освојио 16 АТП титула у синглу и који је стигао до три гренд слем финала тренутно је трећи на ранг-листи. Љубитељи "белог спорта" дали су му надимак Доминато, због снажног стила. Одликује га агресивна игра са основне линије, а користи и једноручни бекхенд.


Доминик ће допутовати у Србију на београдско издање турнира, у петак 12. јуна, дан пред почетак мечева, а јавност једва чека да га види на терену уз Новака Ђоковића, Александера Зверева, Григора Димитрова, Виктора Троицког...


- Веома сам задовољан што ћу да играм на "Адрија туру". Имам и велику срећу, јер верујем да сам једини тенисер на турниру који је већ имао неке такмичарске мечеве. Био сам у прилици да играм у ПРО серији у Аустрији, па ћу, по свој прилици, бити најприпремљенији тенисер у Београду - каже Тим.


Играчи су донели одлуку да сав зарађени новац од наградног фонда донирају у хуманитарне сврхе. Док се Новак Ђоковић определио да помогне у програмима раног развоја деце у оквиру његове фондације, Тим жели да проследи средства ка једном пројекту у његовој домовини.


- Мислим да је веома важна и добра идеја то што је "Адрија тур" догађај хуманитарног карактера. Постоје многи људи, али и организације, којима је потребна помоћ, посебно у тешким временима попут овог. Што се мене тиче, учествујем у једном битном пројекту у Аустрији, и надам се да ћемо прикупити што више новца, како бих наставио да их подржавам и да им помажем.



Ђоковић, домаћин турнира, играо је против Тима 11 пута на АТП туру, а у сваком од тих дуела публика је имала у чему да ужива. Сви очекују да сличан такмичарски тенис двојица асова покажу и у Београду, уколико се деси да укрсте рекете.


- Јасно је да је Новак не само један од најбољих тенисера света свих времена, већ је и један од најбољих спортиста планете. Имамо веома добар однос на терену и ван њега. Ђоковић је један од момака са којима се најчешће састајем на АТП туру. Играли смо неке велике мечеве, као што су гренд слем финала, мастерси 1000, АТП завршни мастерси, и увек је изузетно искуство када се састајем са њим. Приватно, Новак је сјајан тип, али не познајем га довољно добро. Зато се надам да ћемо током "Адрија тура" бити у прилици да се боље упознамо.


ПРВИ ПУТ У СРБИЈИ
БИЋЕ ово први пут да Тим долази у Србију.
- Невероватно, али никада до сада нисам био у Србији. Не знам зашто је то тако, јер код вас постоји много јуниорских турнира, а чуо сам и доста сјајних коментара о држави. Самим тим, необично је што нисам долазио раније, али ето, и то је додатни разлог зашто сам веома лако донео одлуку да учествујем на овом догађају. Радујем се доласку у Србију, у Београд, и желим да сазнам што више о вашој земљи.