Амерички новинар баш не воли Србина: Ђоковић поново на удару

Novosti online

недеља, 31. 05. 2020. у 14:09

Амерички новинар баш не воли Србина: Ђоковић поново на удару

Новак Ђоковић Фото: Н. Параушић

Новинар "Њујорк Тајмса" је овог пута напао Новака због износа донација према слабије рангираним играчима

Амерички тениски новинар Бен Ротенберг баш има нешто против Новака Ђоковића. У више наврата га је критиковао отворено, чак је и интервју са Ником Кирјосом правио у намери да додатно “пецне” српског играча.


Сада је отишао корак даље. Овог пута се дотакао висине износа који су тенисери давали у фонд помоћи слабије рангираним играчима.


- Новаков план је био да донира 30.000 долара. Иако је зарадио више од 100 милиона током каријере, то је отприлике половина онога што би зарадио да испадне на старту Аустралијан опена - рекао је Ротенберг који пише за “Њујорк Тајмс”.


Без обзира што би исту своту уплаћивали и остали високо рангирани играчи, на његовом удару је само Србин.


- Ђоковић је подигао пехар у Мелбурну и добио око три милиона долара, а хоће да донира само 30.000 то је мизерно за најбољег тенисера. Систем донација би требало да буде више орјентисан ка најбољима - објашњава Бен.


Коментари (4)

МИЛОШ

31.05.2020. 14:21

Амерички новинар,та професија је нестала пре тридесет година у Америци.

Predrag

31.05.2020. 17:23

Ta budala nije dala ni 1 dolar u humanitarnu pomoc i sada se indijanac pravi pametan da proziva i komentarise. Koliki je covek Nole je svojim delima do sada pokazao.

yugovic

31.05.2020. 18:17

Evo sam 50 godina u SAD.pa su mi donekle poznati koje kakvi Rotenbergi ,Rozentali itd. Ne verujem da je taj ostavio i 50 centi negde za napojnicu ,ako je i bio nekad u restoranu ..