Игра се виртуелни Ролан Гарос

Горан ЧВОРОВИЋ

петак, 29. 05. 2020. у 20:45

Игра се виртуелни Ролан Гарос

Стадион "Филип Шартије" Фото АП

Љубитељи тениса могу преко друштвених мрежа да уживају у париском гренд слему. Приход ће бити намењен фонду за лечење и истраживање ковида 19

(ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА: ПАРИЗ)

ОВО је време када је требало да се котрљају лоптице на теренима Ролан Гароса. Вирус корона је хтео другачије, све стоји, па и тенис. Организатори париског гренд слема су се, зато, потрудили да у следеће две седмице љубитељима овог спорта пруже задовољство преко мрежа, али не тениских, већ друштвених, с легендарним моментима из прошлости, али и са новим садржајима.

- Позивам љубитеље тениса да поделе узбуђења и успомене захваљујући ексклузивном распореду онлајн садржаја, у очекивању да се турнир одржи ове јесени - поручио председник Француске тениске федерације Бернар Ђудичели.

Циљ је да се на овај начин истовремено помогне и борцима на првој линији против ковида 19 у париским болницама, и тако допринесе фонду за лечење и истраживања. Од сваког продатог производа са ознаком РГ20, у те сврхе биће издвојено пет евра. Мајице ће бити на располагању од 9. јуна, а од почетка јула постери, шоље, бележнице. Могу да се набаве у виртуелном бутику Ролан Гароса, преко интернета. Ова операција ће трајати до краја правог турнира ове јесени.

Јавности ће се омогућити и да открије или поново доживи неке од најлепших тренутака париског гренд слема, истичу у дирекцији турнира у Булоњској шуми. Два антологијска меча се приказују сваког дана, по један међународни сусрет и меч са француским играчем. Биће емитовани и интервјуи са Ролан Гароса и из света тениса, са играчима и тренерима, најзанимљивији из претходних издања, али и потпуно нови садржаји, из њихових домова.

У понуди је и избор најбољих фотографија с овог турнира, организовани су квиз и разне друге забаве, а све с циљем да тенис буде у центру пажње у време Ролан Гароса, иако се не играју прави мечеви. Програм је доступан на различитим платформама као што су РГ.цом, ФФТ.фр, ФФТ ТВ, Ролан Гарос апликација и друштвене мреже.

"ИГРА" И ЦОНГА

ОД 1. до 7. јуна познате француске личности из разних домена, комичари, уметници, спортисти, међу којима је и Жо Вилфрид Цонга, играће једни против других у виртуелним мечевима у видео-игрици "Тенис ворлд тур". Ови мечеви ће се емитовати на дигиталним каналима француске телевизије сваког дана у 18 сати.