За допринос у промоцији Србије: Дачић уручио награду Ђоковићу

Новости онлине

петак, 29. 05. 2020. у 10:47

За допринос у промоцији Србије: Дачић уручио награду Ђоковићу

Фото Танјуг

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић уручио је награду Новаку Ђоковићу за изузетан лични ангажман и допринос у промоцији интереса Републике Србије и њеног народа у свету

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић уручио је награду Новаку Ђоковићу за изузетан лични ангажман и допринос у промоцији интереса Републике Србије и њеног народа у свету.

Дан дипломатије установљен је одлуком Владе из 2015. године, а 29. мај одређен је за датум обележавања у спомен на оснивање Књажевске канцеларије иностраних дела 1839. године. Успостављање ове канцеларије узима се за почетак професионалне дипломатије у нашој земљи.

Тог дана донето је Устројеније Књажевске канцеларије, на основу члана 5 „Турског Устава“ из 1838. године. Указ о устројству је, уједно, био и наш први закон о уређењу и задацима Министарства.

Министарство спољних послова тим поводом данас је у знак сећања на сва имена која је изнедрила српска дипломатија угостилo идола младих, човека који је својим успесима ујединио народ у снажном доживљају среће и усхићења кроз вансеријске победе, пробудио успвани дух и свету послао поруку снажне спортске нације, која се поноси својом историјом и традицијом, Новака Ђоковића, саопштено је из овог министарства.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић одао је признање Новаку Ђоковићу за свеукупан допринос у дипломатији доделивши му награду за изузетан лични ангажман и допринос у промоцији интереса Републике Србије и њеног народа у свету.