„Адрија тур“ диже регион на ноге: Ђоковићев егзибициони турнир главна тениска атракција на Балкану

Ђ. Самоиловић

недеља, 24. 05. 2020. у 20:10

„Адрија тур“ диже регион на ноге: Ђоковићев егзибициони турнир главна тениска атракција на Балкану

Новак Ђоковић Фото: Н. Параушић

Обећао сам Новаку да ћу играти у Задру - потврдио је Чилић учешће. Биће ту Тим, Димитров, Троицки...

ЗБОГОМ, Марбеља, здраво, Београде! Новак Ђоковић је после два и по месеца напустио југ Шпаније и вратио се у престоницу наше државе, где је последњи пут боравио после освојеног Аустралијан опена у фебруару текуће године. Овог пута, повод за долазак није прослава још једног слема, већ припреме за регионални турнир Адрија тур, који ће наредног месеца окупирати љубитеље белог спорта на целом Балкану.


Турнир ће по природи бити егзибиционог карактера, међутим, све у региону сигурно пролазе трнци када чују имена која окупља Ђоковић. Засад су сигурни Доминик Тим, Григор Димитров и Виктор Троицки, а могуће је да Новак чува још неког кеца у рукаву када су у питању имена из самог врха светског тениса.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Познати српски новинар открио занимљиву причу: Ђоковић стигао на Јанкову прославу, шетао по Београду, па на крају завршио у кафани (ФОТО)


СПЕКТАКЛ МОГУЋ И УЗ ПУБЛИКУ И ДАЉЕ се не зна да ли ће публика моћи да присуствује мечевима Адрија тура, међутим, та опција се и даље не одбацује. Уколико се деси да буде дозвољен долазак навијача на мечевима, улазнице ће бити обезбеђене, а програм ће накнадно бити допуњем дубловима познатих личости, и манифестацијама за децу.

Прва станица на путу Адрија тура биће Београд (13. и 14. јун), који слободно може да се назове тениском престоницом Европе ако се узме у обзир ниво турнира којима ће бити домаћин (ТСС Тур, Шампионат источне Европе). После тога следи Задар(20. и 21. јун), где са нестрпљењем очекују долазак Новака и дружине, а најављен је долазак нових кандидата.


- Обећао сам Новаку да ћу играти у Задру - рекао је Марин Чилић за "Спортске новости", које су Адрија тур најавили као "мегаспектакл".


И Борна Ћорић је истакао жељу да заигра, тако да се селидбом на Запад очекују и додатна појачања.


Хрватску ће седам дана касније заменити Црна Гора (27. и 28. јун), међутим, ту је и највећа непознаница будући да се и даље не зна у којем тачно граду ће се играти. Стидљиво се провлачи име Милоша Раонића, који би први пут могао да заигра у земљи у којој је рођен, међутим званичних информација још нема.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Новак Ђоковић стигао у Београд, спрема се регионални спектакл


Затим је на реду Бањалука (3. и 4. јул) која засигурно са нестрпљењем ишчекује највећи тениски спектакл у својој историји. Ту се, иначе, сваке године одржава и АТП челенџер под називом Српска опен, али то не може да се пореди са доласком врхунских асова попут Ђоковића, Тима... Новаку ово неће бити први пут да игра у Бањалуци, будући да су он и Троицки 2009. играли, такође, егзибициони меч пред више од 4.000 гледалаца у дворани "Борик".

Шлаг на торту Адрија тура биће егзибициони меч Ђоковића и Дамира Џумхура, тенисера из БиХ који је у суботу славио на СК сокер купу одржаном на Калемегдану.


Што се тиче самих пропозиција турнира, у питању је систем "раунд робин", где ће играти свако са сваким у групама од по четири играча. С обзиром на то да се игра викендом, тенисери ће играти два меча суботом, један недељом, а најбоља двојица ће играти у финалу.