ДАМИР Џумхур освојио је хуманитарани тениски турнир "СК Сокер куп" на Малом Калемегдану, а чек од милион динара проследио је Фонду за Софијин први корак. Подсетимо малој Софији Маркуљевић потребна је вакцина од 2,1 милион долара како би се излечила од ретке спиналне миситрофије. Због тога је 25. марта покренута хумантарна акција у којој је до сада скупљено око 670.000 долара.

Тенисер из БиХ је у финалу савладао нашег аса Филипа Крајиновића са 4:3 (7:4), 4:3 (7:5). У борби за треће место Марко Миладиновић је изненадио Ласла Ђера - 0:4, 4:1, 4:1.

- Посебно ми је драго што сам освојио хуманитарни турнир. Одлучио сам да подржим акцију за Софијин први корак. Познајем њеног оца Стефана... У финалу смо одиграли добар меч Филип и ја - нагласио је Џумхур.

Филип је у првом сету брзо изгубио свој брејк, али је успео после 1:3 да стигне до 3:3, али не и да поведе у сетовима. У другом сету је водио са 2:0, а у тај-брејку је испустио 4:2.

- Било је фантастично, а Дамир је заслужено победио. Надам се да ћемо се опет окупити - истакао је после финала Крајиновић.

У полуфиналу је Џумхур надиграо Миловановића са 4:2, 4:0, док је Крајиновић успео да надмудри Ђереа са 4:3 (7:4), 0:4, 4:1. Чини се да је српски дерби преломњен у првом сету, када је Ласло испустио вођство од 3:0.

СПЕЦ. ВН

У ЕГЗИБИЦИОНОМ мечу је некадашњи фудбалер Црвене звезде Ненад Јестровић савладао тренера Партизана Саву Милошевића са 4:3.