Аргентининац Гвидо Пеља упутио је критике на план Новака Ђоковића како да се у кризи услед пандемије подрже слабије рангирани тенисер. Он је тако подржао Аустријанца Доминика Тима, који је рекао да му није проблем да финансијски помогне, али да то не жели да учини према играчима који тенис не схватају озбиљно.

"Ја морам да почнем испочетка, као да се враћам из тешке повреде. Ја бих радије да помогнем људима који умиру. Волео бих пре да помогнем људима у мом граду који умиру и немају да једу. Та помоћ је много важнија, него дати је спорту", рекао је Пеља за "Метро 9,51" и дао пример. "Кристијан Гарин је недавно дошао са 60. на 18. позицију, а ја не схватам како би 18. на свету морао да плати неки новац некоме ако му финансијска ситуација није реално за Топ 20. Имате играче ван Топ 200, као што је Џек Сок, који би добили новац иако су зарадили преко 10 милиона. Те разлике би морале да буду разматране".

Аргентинац истиче да "велика тројка" нема оваквих проблема.

"Није свима као Новаку, Роџеру и Рафи који могу да дају 30 хиљада долара, а зарадили су преко 100 милиона. Допада ми се што постоји подршка играчима, али не слажем се са тим да некоме донирате, а да не знате реалност сваког играча. Више сам на Тимовој страни. Мислим да је океј да се АТП умеша. Много дебате је потребно", закључио је Пеља.