Бугарски тенисер не губи време: Уписао престижни универзитет у Бостону!

Новости онлине

петак, 10. 04. 2020. у 10:46

Бугарски тенисер не губи време: Уписао престижни универзитет у Бостону!

Григор Димитров фото: ЕПА

То је нешто што сам одувек хтео. Увек сам волео да будем у школи, али нисам имао прилику, каже некадашњи трећи рекет света
Григор Димитров не троши време током изолације због пандемије. Бугарски тенисер је уписао пословне студије на престижном бостонском универзитету Харвард, објавио је сајт АТП.

Некада трећи тенисер света одувек је желео да се посвети студијама, а на предавања креће за неколико недеља.

- То је нешто што сам одувек хтео. Увек сам волео да будем у школи, али нисам имао прилику да јој се посветим онолико колико сам желео. Сада имам времена да урадим нешто другачије - написао је Димитров у колумни на сајту АТП.

Димитров није пропустио ни да буде хуман у време када је свим државама потребна помоћ. Он је донирао медицинску опрему и респираторе свом родном граду Хаскову. Када је прекинута тениска сезоне због пандемије вируса корона остао је у Калифорнији, где је наставио са тренинзима.

- Остао сам на западној обали Сједињених Држава када сам сазнао да је Индијан Велс отказан. Дани су били потпуно исти, али да будем искрен, добро сам расположен. Био је кратак период прилагођавања, али је добро опустити се, пустити да вам брада порасте и радити шта год желите - каже Димитров.

Признаје Григор међутим да су тенисери "бића навике" па свој дан организује тако да у кревет иде на време и устаје рано како би био продуктивнији.

- Што се тиче хигијене, ту сам "лудак" који двапут дневно пере веш, а имам среће што ми је на имању где одседам и мали кошаркашки терен, као и теретана којој имам приступ стално - рекао је на крају Димитров.


Коментари (3)

Bin

10.04.2020. 14:50

Nije imao vremena da se posveti školi a upisao Harvard! Da li to znaci da isto mogu i ovi sto imaju gomilu izostanaka u školi ali moze im se da im roditelji priuste skupe 'unizveritete'? Losa propaganda za visoko školstvo ako je dostupno samo onima sto imaju novca.

LESA

10.04.2020. 19:10

Sto nije upisao kada je bio treci teniser sveta. Istekao mu je rokm pa sada daj sta das.