Григор Димитров не троши време током изолације због пандемије. Бугарски тенисер је уписао пословне студије на престижном бостонском универзитету Харвард, објавио је сајт АТП.

Некада трећи тенисер света одувек је желео да се посвети студијама, а на предавања креће за неколико недеља.

- То је нешто што сам одувек хтео. Увек сам волео да будем у школи, али нисам имао прилику да јој се посветим онолико колико сам желео. Сада имам времена да урадим нешто другачије - написао је Димитров у колумни на сајту АТП.

Димитров није пропустио ни да буде хуман у време када је свим државама потребна помоћ. Он је донирао медицинску опрему и респираторе свом родном граду Хаскову. Када је прекинута тениска сезоне због пандемије вируса корона остао је у Калифорнији, где је наставио са тренинзима.

- Остао сам на западној обали Сједињених Држава када сам сазнао да је Индијан Велс отказан. Дани су били потпуно исти, али да будем искрен, добро сам расположен. Био је кратак период прилагођавања, али је добро опустити се, пустити да вам брада порасте и радити шта год желите - каже Димитров.

Признаје Григор међутим да су тенисери "бића навике" па свој дан организује тако да у кревет иде на време и устаје рано како би био продуктивнији.

- Што се тиче хигијене, ту сам "лудак" који двапут дневно пере веш, а имам среће што ми је на имању где одседам и мали кошаркашки терен, као и теретана којој имам приступ стално - рекао је на крају Димитров.