Председник Асоцијације тениских професионалаца (АТП) Андреа Гауденци изјавио је да је разговарао са највећим асовима (Ђоковић, Надал, Федерер) и да су се сложили да је циљ да се одигра што више турнира када се заврши пандемија корона вируса.

- Морамо да одиграмо што је више турнира могуће у периоду који буде могућ, како би смо очували наградне фондове и ренкинг, али, пре свега, како бисмо гледаоцима донели забаву - рекао је Гауденци за италијанске медије и додао да је идеја да сезона почне крајем јуна.

Он је почетком године дошао на функцију и одмах се суочио са проблемима.

- После неколико година удаљености од тениса, видео сам неке сјајне прилике које су се отвориле за развој ове игре, али ово сигурно није сценарио којем смо се надали. Мој мандат је почео са пожарима у Аустралији, а онда се десила пандемија коронавируса - очекујем да избије трећи светски рат сваког момента - рекао је Гауденци.

Он је потврдио да је комуникација између турнира и даље лоша, али да организатори Ролан Гароса неће сносити никакве последице јер су без договора са другима "пребацили" турнир за септембар, недељу дана после УС Опена и за време Род Лејвер купа.