Вечита тениска полемика - ко је најбољи свих времена, или ко је највећи од велике тројке - трајаће дуго и биће, чини се, искључиво субјективно мишљење. Холандски тенисер Робин Хасе означио је Новака Ђоковића као играча против којег је најтеже играти.

“Најтеже је играти против Ђоковића. Без икакве сумње. Против њега се осећате као аматер. Никада нисам био ни близу сета у дуелима са њим. Он нема слабости. Против осталих сам осетио у појединим моментима да могу да им запретим, али против њега нисам имао појма шта да радим”, рекао је Хасе.

Хасе је у каријери освојио две АТП титуле и зарадио више од седам милиона долара. Против Ђоковића састао се три пута и сваки пут је поражен. Упитан шта ће се са тенисом десити када се повуку Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер, холандски тенисер је одговорио:

“Рекао бих да одговор лежи у прошлости. Исто су се људи питали када су се Агаси и Сампрас повлачили, као и Борг и Лендл. Не мислим да је тенис у проблему. Ниједан играч не може да буде већи од спорта. Ту је нова генерација, они су побеђивали најбоље, што је добар знак".