ОДНОС тениске публике и Новака Ђоковића често уме да буде у најмању руку упитан. Некад су то френетични крици подршке упућени нашем тенисеру у иначе "немом" спорту, а нешто чешће, то је једнострано навијање за Новаковог противника на стадионима широм света. То је често случај када игра против двојице највећих ривала - Роџера Федерера и Рафаела Надала, а објашњење за то, и то врло добро, има Дијего Шварцман.

- Ђоковић има другачију личност, он више делује као обичан човек на терену и показује више лоших емоција. Навијачи то не воле толико. И, онда је нормално да навијачи Надала и Федерера не воле Ђоковића превише - истиче Шварцман.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Турнир у Мадриду ће се одржати на иновативан начин: Уместо рекета - џојстик

За разлику од нашег аса, Федерер и Надал често делују потпуно смирено, уздржано, без трунке емоција, чак и када на терену све "гори". Шпанац каткад уме и да крикне и прослави, док је Швајцарац у 99 одсто случајева као од камена.

- Федерер и Надал су тенисери који имају перфектно понашање на терену. Просто ми је невероватно да су за 20 година само неколико пута показали фрустрације, да су нечим изритирани. Деси се некада са арбитрима, али то је ретко - појаснио је аргентински тенисер.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Трагедија за српски тенис: Умро Душан Грујић - код њега су, у Партизану, тренирали Новак, Ана, Јанко...

Када је у питању тренутна констелација снага "велике" тројке, Шварцман нема дилему.

- Ђоковић је много пута победио Надала на шљаци и Федерера на трави. Тако да бих рекао да је мало испред њих. Видећемо да ли ће успети да дође до њихових рекорда. Ђоковић зна како мора да одржи висок ниво игре, јер ако не одржи, да ли ће освојити још два гренд слема - подвукао је Јужноамериканац.

АСИЈОН: НОВАКУ СЛЕДОВАЛА ДВА СЛЕМА
ТРЕНЕР Ришара Гаскеа и Жоа Вилфреда Цонге, Тијери Асијон, причао је о утицају тренутне паузе у тенису на чланове "велике тројке":
- Мислим да је Ђоковић био спреман да освоји још два гренд слема ове године, Ју-Ес опен и Вимблдон, док је Надалу требало да припадне Ролан Гарос и ова ситуација није добра за њих двојицу, јер је битно да играју слемове.