Британски тениски савез припремио је пакет помоћи од 20 милиона фунти кроз грантове и бескаматне зајмове за помоћ играчима, тренерима и целокупном тенису у Великој Британији током пандемије корона вируса.

Опсежни пакет мера пружиће додатну подршку свима у британском тенису са циљем да из овог периода изађу у што јачој и здравијој позицији чим то услови дозволе.

Британски играчи у конкуренцији синглова рангирани од 101. до 750. места и играчи у дублу од 101. до 250. места, који не примају средства, испуњавају услове за помоћ.

Финансирање и подршку ће добити они који су најтеже погођени пандемијом, којима су сада смањени или прекинути приходи, а који морају да плаћају рачуне или да издржавају породице.

Такође, најављено је и да ће бити одобрен већи наградни фонд на британским турнирима када се такмичења наставе.

Већи део пакета помоћи заснива се на заштити тениске базе, укључујући и континуирано финансирање развојних центара и две националне академије и подршку редовним тренерима.

Извршни директор Савеза Скот Лојд и руководство примаће 20 одсто мању плату, док ће неки запослени добити плаћено одсуство са 80 одсто плате.

Ове недеље отказан је лононски Вимблдон, а одложена је цела сезона на трави у Великој Британији.