ОДЛУКА о отказивању овогодишњег издања Вимблдона је нешто што је у тениским круговима чекало само званичну потврду, мање-више сви су очекивали такав потез Ол Ингланд клуба. Међутим, такав став не чини ситуацију ништа мање непријатном, највише су ускраћени они због којих се игра - навијачи, а сигурно ни играчима није лако. Нарочито ако се узме у обзир количина удараца које је вирус корона задао до сада "белом" спорту, као и чињеница да је већи део сезоне избрисан због глобалне пандемије.

- Веома сам разочаран. Не постоји ГИФ (кратка видео-порука на друштвеним мрежама) којим бих могао да опишем како се тренутно осећам - гласило је у поруци Роџера Федерера на његовом твитер-профилу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Новак се добро стара о нама": Давид Гофан о ситуацији у којој су се нашли тенисери због пандемије вируса корона

За Роџера, ово је по многима била последња шанса да уграби трофеј са гренд слемова, пошто ће наредне године у току одржавања Вимблдона, куцати на врата четврте деценије. Повреде узимају све више маха код Федерера, на Аустралијан опену повреда леђа га је спречила да пружи озбиљнији отпор Ђоковићу, док је после тога отишао и на операцију колена. Планирано је било да се врати тачно за Вимблдон, али судбина је имала нешто другачије планове. Осмоструки шампион лондонског гренд слема ће врло вероватно усмерити сав фокус на овогодишњи Ју-Ес опен, и да ће"жртвовати" Ролан Гарос, будући да је по новом распореду период одмора између та два турнира само недељу дана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Потврђена најгора предвиђања: Вимблдон отказан!

Ни на женској страни тура, није нимало лакше, а Серена Вилијамс је упркос црним прогнозама изгледа веровала до последњег часа да ће наступити на лондонској трави.

- У шоку сам - кратко је прокоментарисала на друштвеним мрежама Американка, која је седам пута освајала Вимблдон.


Симона Халеп Фото: Танјуг/AP
Ни Симони Халеп, прошлогодишњој шампионки, није било пријатно када је сазнала одлуку челника Вимблдона, али и нагласила да је спорт сада на другом месту, здравље људи је, ипак, најбитније.

- Прошле године сам освојила овај турнир и био је то један од најсрећнијих дана у мом животу. Пролазимо кроз нешто веће од тениса и морамо да будемо стрпљиви - поручила је Румунка.