Шта ће бити са остатком сезоне, која је прекинута услед пандемије корона вируса, још увек се не зна. И ситуација је иста у сваком спорту. Новонастала ситуација задесила је неспремним све, па тако и тенисере, који ове такмичарске године сигурно неће играти Вимблдон, који су организатори у среду отказали.

О највећим проблемима са којима се тенис суочава је у интервјуу за "Еуроспорт" причао белгијски тенисер Давид Гофан.

- Сви желимо најбоље за турнеју и за играче. Сигурно је да није свима исто. Новак Ђоковић (председник Савета играча) и Вашек Поспишил се добро старају о нама. Они су ти који увек преговарају са АТП - рекао је Гофан и додао:

- Kомпликована је то ситуација, на све утиче другачије. Неки су могли да освајају бодове, неки су морали да их бране. Према некима то није фер, али најпоштеније је било да дође до 'замрзнућа'. Видећемо, али сигурно је да ће бити адаптација када се све настави.

Десети тенисер света није крио изненађење одлуком челника Ролан Гароса, да самоиницијативно почетак Отвореног првенства Француске одложе за 20. септембар.

- То је била једна бомба. Нико није очекивао такву одлуку, јер се није чак ни спекулисало о одлагању. Све се одвило веома брзо. Ролан Гарос је покушао да сачува своју кожу и донео је одлуку без да је АТП или играче уопште обавестио, био сам шокиран. Разумем разлог, али не разумем начин. Најбоље би било да се гренд слем турнири и АТП договоре око новог распореда, али то неће бити лако.

Проблем је настао и због тога што Ролан Гарос, према новом распореду, треба да почене само седам дана по завршетку Ју Ес опена.

- Биће тешко. Ако се то деси, требало би већ сада да кренете да се припремате физички. Четири недеље гренд слемова, на три добијена сета, па још промена подлоге... Мораћемо да будемо баш спремни - закључио је Давид.