МНОГОБРОЈНИ спортисти широм света помажу у борби против вируса корона, велику солидарност су показали и тенисери, а највише је, за сада, иступила - велика тројка. Да атрибут "велика" не означава само играчко умеће, показали су Новак Ђоковић, Роџер Федерер и Рафаел Надал, који су великодушним донацијама помогли свако свом народу у борби против невидљиве пошасти.

Пошто није у прилици да увесељава нацију партијама између белих линија, Новак је још једном показао патриотски дух и донирао милион евра за набавку респиратора, машина које представљају вештачка плућа онима у најтежем здравственом стању. Заједно са супругом Јеленом, кроз своју Фондацију, покренули су и заједнички жиро рачун како би се и други који имају финансијске могућности прикључили несебичној акцији.

На европском тлу Шпанија, после Италије, мучи највећу муку у борби са смртоносним вирусом, па су стога Надал и НБА кошаркаш Пау Гасол позвали све своје спортске сународнике да скупе 11 милиона еврa како би помогли угроженим људима.

- Подршка наших сународника је утицала да постанемо спортисти какви смо данас, време је да узвратимо на исти начин и да вас не изневеримо - поручио је Надал шпанском народу који је из дана у дан све више у канџама опасног вируса.

Ни Роџер Федерер се није штедеo када је у питању финансијска помоћ за родну Швајцарску. Роџер и његова супруга Мирка су заједно донирали милион швајцарских франака најугроженијима у матичној земљи и позвали све земљаке да помогну.

ДИМИТРОВ ДОНИРА И УЧИ
БУГАРСКИ тенисер Григор Димитров упутио је донацију болници у родном Хаскову, а после сазнања да ће Индијан Велс бити отказан он је, ипак, остао у Калифорнији, и открио како се занима у времену када је спорт стопиран. Димитров је рекао да тренутно похађа бизнис курс на једном од најбољих универзитета на свету - Харварду, као и да редовно тренира како би остао у форми.