Овогодишњи гренд слем турнир лондонски Вимблдон отказан је због пандемије вируса корона, први пут после 1945. године, саопштили су организатори. Одлука је донета на хитном састанку организатора трећег гренд слем турнира у сезони.

Организатори су се надали да одлуку о турниру могу да одложе за неколико недеља, али је извршни директор Ричард Луис рекао да је ипак одлучено да се двонедељни турнир на трави откаже пре него одложи.

- Са великим жаљењем организатори су одлучили да се шампионат на Вимблдону 2020. године отказује због стрепње за јавно здравље услед пандемије. Уместо ове године, 134. издање Вимблдона биће одржано од 28. јуна до 11. јула 2021. године - пише у саопштењу организатора.

Турнир је требало да почне 29. јуна и да траје до 12. јула, а припреме за организацију турнира углавном почињу почетком априла.

Откако је одигран први Вимблдон 1877. године, није играно укупно 10 година због ратова. Од 1946. године најпрестижнији турнир Вимблдон се играо сваке године.

Kако су пренели британски медији, због специфичног осигурања за покривање болести пандемије попуt вируса корона, Вимблдон је у доброј финансијској ситуацији.

И остали турнири на трави који претходе Вимблдону, као што су Нотингем, Бирмингем, Kвинс и Истборн ће готово сигурно бити отказани.