Британски тенисер Џејми Мареј рекао је да очекује да ће овогодишњи Вимблдон бити отказан, први пут од 1945. године. Организатори Вимблдона у среду ће одржати састанак на коме ће разговарати о турниру, а бројни британски медији пренели су да се очекује отказивање због пандемије вируса корона.

Ролан Гарос је већ одложен за септембар и биће тешко наћи термин за Вимблдон. Сезона на трави траје шест недеља, током лета, када су дани дужи па могу да се продуже мечеви до касно увече. Упитан да ли ће организатори отказати Вимблдон пре него одложити, двоструки освајач Вимблдона у мешовитом дублу мисли да ће гренд слем турнир бити отказан.

- Мислим да ће им бити тешко да помере турнир из бројних разлога, пошто онда морате да се сударите са осталим турнирима. За сада је и даље на распореду. Чак и то што је дужи дан, како одмиче свака недеља, имаћемо мање светла. На Вимблдону се игра до девет или 10 увече. Сви чекају одлуку, пошто је то наредни велики турнир у календару у овом тренутку - рекао је Мареј за радио Би-Би-Си 4 (ББЦ).

- Мислим да ће се данас и сутра одржати састанци о плановима. То ће нам пружити увид о сезони на трави али и о сезони после тога - додао је он.

Мареј је рекао да за сада нема планова, већ да седи код куће као и сви други.

- Другачије је. Навикли смо да стално путујемо, да будемо у различитим градовима сваке недеље и некако смо постали институционализовани на то. Kада дође петак или субота и почнете да играте за велике награде на крају турнира чак и тада сте психички спремни да идете на наредни турнир, пошто сте на то програмирани.

Мареј је седмоструки гренд слем шампион, а 2007. године у пару са Јеленом Јанковић је освојио Вимблдон.