Извршни директор Удружења тенисерки (WТА) Стив Сајмон рекао је да се нада да би такмичења могла да се наставе на време за сезону на трави, али да треба бити реалан по питању ситуације око пандемије корона вируса. Сва тениска такмичења одложена су до 7. јуна, што значи да се у предвиђеним терминима неће играти турнири на шљаци.

Сајмон је рекао да се нада да ће сезона на трави почети на време, али је истакао да су здравље и безбедност свих учесника приоритет.

- Породица WТА пролази кроз исте ствари као и сви остали широм света. Ми смо здрави и доброг расположења и надам се да је тако са свим љубитељима тениса. Ово је невиђено и сви заједно ћемо проћи кроз то. Kао и сви, прикупљамо податке и све информације од експерата, локалних влада уз поштовање мера и забрана - рекао је Сајмон за "Тенис ченел", пренео је "Еуроспорт".

- WТА и тенис су јединствени, пошто је ово глобална ствар. Све забране путовања и остали изазови ће утицати на нас везано за кретања играча. Сада се надам да ћемо се вратити за сезону на трави, која почиње 8. јуна, али морамо бити реални. Свесни смо да би сезона могла бити одложена и после тог датума. Најважнија је безбедност свих учесника - додао је он.

Организатори трећег гренд слем турнира у сезони Вимблдона ће наредне недеље одлучити о његовом одржавању. Лондонски турнир требало би да почне 29. јуна, али би могао да буде померен за каснији датум.

- Ми желимо да се што пре вратимо такмичењима. Надамо се у јуну, али ако не, надамо се током лета за сезону на тврдој подлози у САД - навео је Сајмон.