Председник ИТФ сматра да 7. јун није крајњи датум када ће тенис почети: На помолу нова одлагања?

Ђ. С.

четвртак, 26. 03. 2020. у 20:12

Председник ИТФ сматра да 7. јун није крајњи датум када ће тенис почети: На помолу нова одлагања?

НЕИЗВЕСНОСТ Ђоковић лане на Ролан Гаросу

Разговарамо са АТП и ВТА, као и са организаторима турнира, да покушамо да схватимо како ће изгледати остатак године – каже Дејвид Хагерти
КАДА су организатори Индијан Велса повукли ногу, и због страха од ширења вируса корона, отказали овогодишњи мастерс у Калифорнијској пустињи, свим љубитељима тениса било је јасно да ће ова сезона бити потпуно другачија од свих осталих, најпре у негативном смислу. Убрзо затим, домино ефекат је наступио, а ВТА и АТП су целокупан Тур избрисали до 7. јуна, у нади да ће спорт изаћи као победник против невидљиве пошасти.

Али, према речима Дејвида Хагертија, председника ИТФ, мала је вероватноћа да на крају буде такав епилог, и сматра да нас чекају нова одлагања.

- Гледамо у календар, и знамо да ће бити отказивања или померања и у јуну. Разговарамо са АТП и ВТА, као и са организаторима турнира, да покушамо да схватимо како ће изгледати остатак године. Веома је тешко предвидети шта ће се десити у наредних шест недеља - истакао је Хагерти у разговору у једној од тениских емисија на интернету.

Оно што је био трн у оку многим тенисерима на ВТА и АТП туру, јесте недостатак комуникације између врховних организација и играча. Многи су се жалили како су за одлуку о одлагању Индијан Велса сазнали преко друштвених мрежа, као и да нису били довољно укључени у процес одлучивања о промени термина Ролан Гароса, али Хагерти уверава да ће бити сарадње у будућности.

- Тенис је, за разлику од других спортова, другачије организован. Имамо седам "акционара", ИТФ, ВТА, АТП, као и четири грен слема која су јако битна. Наш спорт најбоље функционише када сви радимо заједно и то је нешто што покушавамо да учинимо. Неке од претходних одлука су нас покренуле да поново разговарамо, и покушавамо да сарађујемо - рекао је челник ИТФ.

У оваквом календарском распореду, у јуну нема већих турнира сем неких из серије 250 после померања Ролан Гароса за септембар. Међутим, за сам крај шестог месеца, заказан је почетак Вимблдона, али званичних информација око било каквих померања и одлагања нема, што се тиче грен слема у Лондону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације