Бивши први рекет: Новак ме је излупао као бубњеве, изгледао сам као мало дете на терену

Новости онлине

26. 03. 2020. у 10:35

Бивши први рекет: Новак ме је излупао као бубњеве, изгледао сам као мало дете на терену

Енди Родик и Новак Ђоковић

Некадашњи први тенисер света Енди Родик причао је за "Tennis Channel" о тројици најбољих тенисера свих времена
Некадашњи први тенисер света Енди Родик причао је за "Tennis Channel" о тројици најбољих тенисера свих времена.

Американац, који ће у наредним периоду радити као аналитичар на поменутом каналу, присетио се тренутка када је схватио да ово више није тенис који је он играо.

- Причамо о тројици најбољих у историји. Понестаје нам суперлатива и придева да објаснимо како је невероватно играти на нивоу на којим они то раде тако дуго - рекао је Родик и додао:

- Kада погледате Пита Сампраса, он би освојио један Гренд слем или два у сезони, али би опет изгубио у некој трећој или четвртој рунди. Ови момци пролазе у полуфинале сваки пут. То је лудо - рекао је Родик.

Линдзи Девенпорт је питала Родика да ли је мислио да Ђоковић може до овакве цифре Гренд слемова 2012. године када је имао свега пет.

- Мислим да нико не може да предвиди да ће неко са пет Гренд слемова доћи до 20, али ћу вам испричати једну причу. Сећам се Олимпијских игара 2012. године. Састао сам се са Новаком у другој рунди. Осећао сам се одлично, освојио сам неколико турнира пре Игара, а Новак је неко против којег сам имао добар однос победа и пораза до тог тренутка. Међутим, Новак ме је излупао као бубњеве. Био сам као дете на терену. Осећао сам да сам играо добро, сервирао сам солидно, али ме је он испрашио - истакао је Енди и наставио:

- Тада сам вероватно први пут схватио да ова игра постаје другачија него када сам је ја играо. Ови момци тренутно играју тенис са друге планете - изјавио је славни амерички тенисер.

Иначе, Родик се убрзо после Олимпијских игара повукао из тениса, тачније одмах УС опена 2012. у 30. години живота.

Извор: Б92

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

gedža

26.03.2020. 12:35

Pošteno i baš tako.Zato poneke izjave "najvećhih", kao rod laver, iznenađuju. Gledanjem tihstarih mečva ja se smejem. Spori šblonski i dosadni za gledanje.Danas rekreativci iza kuć igraju kvalitetnije. Šta su ova trojica doneli tenisu analize ć tek da pokažu. A i pored vrhunskog kvaliteta u mečvima jedan protiv drubog, događa se da gubitnikponekad izgleda smešno nemoćn na terenu.Zato je No1e nedodirljiv kad je zdrav.

Mladen

26.03.2020. 17:27

Verovatno je on to tako doživeo,ali istina je da su svi sportovi dignuti na jedan veliki nivo jačanje snage,tehnike i brzine, to je preuzet sistem NBA košarke,a tako se danas igra i fudbal, koji igra 5-6 klubova u evropi,a prvi ga je uveo Gvardiola u barsi