Новак Ђоковић и Маријан Вајда комбинација, које влада тениским светом, сарадња века у свету спорта. Сигурно да није било Словака да ни каријера Србина не би ишла овим правцем. Ноле то и не крије, па често истиче Вајдин значај у сваком освојеном турниру.

Најјбоље се видело колико Ђоковићу значи Маријн у моментима када нису сарађивали и када је Србин прошао кроз најгори период у каријери 2017. године. А како је све почело и како је дошло до сарадње између Нолета и Вајде испричао је Словак за тамошње медије.

"Уочи Ролан Гароса 2006. године ме је једна агенција питала да ли сам заинтересован да се сретнем са Новаком у Паризу. Нисам знао много о њему, био је 63. тенисер света. Нисам желео да идем и да договарам посао, превише сам путовао, али сам донео спонтану одлуку да одем и да покажем град својој најмлађој ћерки Наталији. Имала је 11 година у том тренутку. Отишао сам да сретнем и Новака. Ушао је у четвртфинале Ролан Гароса, а већ на турниру у Хертогенбошу сам био његов тренер", изјавио је Вајда.

После неколико година великих успеха, Маријан и Новак су морали да се растану 2017. године... На срећу, на само годину дана.

"Толико дуго радим са Новаком да ово више није ствар тренинга, већ поверења и енергије. Новак осећа велику подршку од мене. Важна улога тренера је да ментално буде укључен у меч, да играч види колико је тренер присутан и колико га занима исход. Ја нећу само да радим тренинге и да седим... Веома сам заинтересован за све, толико да се понекад и ја нађем на терену", истиче Вајда.

Словак је тренерску каријеру почео 1996. године са Домиником Хрбатијем, потом је радио са Каролом Кучером, а од 2006. сарађује са Ђоковићем.

Извор: Б92