Вајда открио како је 2006. године дошло до сарадње са Ђоковићем: Нисам желео да одем да се видим са Новаком

Новости онлине

25. 03. 2020. у 13:43

Вајда открио како је 2006. године дошло до сарадње са Ђоковићем: Нисам желео да одем да се видим са Новаком
Уочи Ролан Гароса 2006. године ме је једна агенција питала да ли сам заинтересован да се сретнем са Новаком. Нисам знао много о њему, био је 63. тенисер света. Нисам желео да идем и да договарам посао, каже Вајда
Новак Ђоковић и Маријан Вајда комбинација, које влада тениским светом, сарадња века у свету спорта. Сигурно да није било Словака да ни каријера Србина не би ишла овим правцем. Ноле то и не крије, па често истиче Вајдин значај у сваком освојеном турниру.

Најјбоље се видело колико Ђоковићу значи Маријн у моментима када нису сарађивали и када је Србин прошао кроз најгори период у каријери 2017. године. А како је све почело и како је дошло до сарадње између Нолета и Вајде испричао је Словак за тамошње медије.

"Уочи Ролан Гароса 2006. године ме је једна агенција питала да ли сам заинтересован да се сретнем са Новаком у Паризу. Нисам знао много о њему, био је 63. тенисер света. Нисам желео да идем и да договарам посао, превише сам путовао, али сам донео спонтану одлуку да одем и да покажем град својој најмлађој ћерки Наталији. Имала је 11 година у том тренутку. Отишао сам да сретнем и Новака. Ушао је у четвртфинале Ролан Гароса, а већ на турниру у Хертогенбошу сам био његов тренер", изјавио је Вајда.

После неколико година великих успеха, Маријан и Новак су морали да се растану 2017. године... На срећу, на само годину дана.

"Толико дуго радим са Новаком да ово више није ствар тренинга, већ поверења и енергије. Новак осећа велику подршку од мене. Важна улога тренера је да ментално буде укључен у меч, да играч види колико је тренер присутан и колико га занима исход. Ја нећу само да радим тренинге и да седим... Веома сам заинтересован за све, толико да се понекад и ја нађем на терену", истиче Вајда.

Словак је тренерску каријеру почео 1996. године са Домиником Хрбатијем, потом је радио са Каролом Кучером, а од 2006. сарађује са Ђоковићем.

Извор: Б92

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

nikanor

25.03.2020. 17:05

Nije hteo "bio je 63 u svetu"... nije zato nego što je Srbin. A Vajda je srpsko od "vojvoda"