Светлана Кузњецова и даље игра. И то добро. Искусна тенисерка, 46. играчица света, савладала је у четвртфиналу турнира у Дохи Белинду Бенчић из Швајцарске са 6:4, 6:4 и заказала полуфинални меч против .


Међутим, после меча у Дохи Рускиња је коментарисала и најактуелнију вест из тениса: крај каријере Марије Шарапове.


- Последњих дана сам прочитала доста тога о њој. Размишљајући о Марији, не могу а да не кажем да је сваком спортисти тешко када се опрашта од тениса. Уколико кажу „ово је моја последњагодина”, где год да се појаве сви им говоре: „Ово је твој последњимеч овде, и овде...” А то уме да буде баш тешко. Размишљајући о Марији, размишљам о томе како она никада није била ни за кога отворена. Била је арогантна и држала се као да је на вишем нивоу у односу на друге. Увек са подигнутим носем. Мислимда је то био начин на који се она бранила од других и начин на који је себи правила простор зато што су сви хтели нешто од ње. Тако се штитила –рекла је Кузњецова о својој земљакињи и некадашњој саиграчици у репрезентацији.Светланино мишљење о Марији није негативно. Напротив, она је препуна разумевања за своју млађу колегиницу:


- Мислим да је Марија велики шампион и да је све урадила на свој начин. Сећам се једног момента, када сам играла на јуниорском турниру, а можда је то био и неки ВТА турнир у Мајамију, срела сам њу и њеног тату како шетају и рекла сам им да ћу их одвести колима негде ако желе. Одвезла сам их. Била је девојчица. Почела је да игра, ево сада је отишла и у пензију, а ја сам и даље на Туру. Заиста се осећам маторо сада. Желим јој све најбоље у даљем животу.Она је стварно фина особа. Желим да буде успешна и у животу који ће уследити после тениса. Ако је ово оно што она жели, оно што је чини срећном, онда је скроз у реду.