Наставља се шетња Новака Ђоковића кроз Дубаи. Трећи меч и трећа лака и убедљива победа за српског тенисера. Најновија “жртва” био је Карен Хачанов (Русија) - 6:2, 6:2.


Наредни ривал биће му Француз Гаел Монфис, који је после сат и 14 минута игре победио земљака Ришара Гаскеа 6:3, 6:3.


Уједно, ова победа значи и да ће сигурно бити први рекет света и наредног понедељка, без обзира на резултат Рафаела Надала у Акапулку.


- Прејако би било рећи да играм најбољи тенис у каријери. Фокусиран сам, али то не значи да не уживам на терену. Покушавам да урадим оно што је потребно да бих победио. Волим да играм овде - рекао је Ђоковић.


Осврнуо се потом на мирноћу коју показује у битним моментима.


- Нисам увек миран на терену, пролазимо кроз различите емоције и понекада можете да издржите тај “емотивни ураган”. Најважније је да будете свесни важности менталног и емоционалног рада. То комбиновано са искуством и годинама играња помаже у најбитнијим мечевима - поручио је Новак и потом бацио три лоптице у публику, а једна је срећном добитнику донела и ваучер од вредности од 1000 евра од “Лакоста”.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђоковић се захвалио другарици на свему: Једва чекам да гледам твој наставак пута ван терена (ФОТО)


Почетно “опипавање” пулса је завршено у четвртом гему. Новак је тада направио први брејк, да би после потврде направио још један и дошао до огромних 5:1. Уследило је мало опуштање које је Хачанов искористио да врати брејк, да би Ђоковић узвратио истом мером и освојио сет.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђоковићев аплауз за Шарапову: Велики борац и права инспирација, може да буде поносна на изванредну каријеру


Неизвесност у другом сету је трајала као и у првом, до четвртог гема. У другом је Новак пропустио брејк прилику, исту грешку није поновио нешто касније (4:1). Наставио је у истом ритму, форхенди, бекхенди, маестрални дроп-шотови, све то му је донело мирну завршницу и победу.


Иначе, Хачанов је једини, до сада на турниру, који је успео да одигра меч дужи од сат времена против Србина - издржао је 66 минута.