Перфектан старт сезоне за Новака Ђоковића. Остварио је 15 победа из исто толико мечева. У Дубаију је Филип Колшрајбер пао у другом колу (6:3, 6:1).


- Одиграо сам одличан меч, уживао сам на терену. Филип је изашао са правим фокусом, а ја нисам заборавио прошлогодишњи пораз у Индијан Велсу и знао сам да морам озбиљно да приступим мечу. Он воли да игра на великим теренима, искусан је, не греши много и честитам му на свему што је урадио у каријери - рекао је Новак и потом се на српском захвалио српским навијачима који су га гласно подржавали.


Следи меч са Кареном Хачановим, младим руским тенисером који га је победио једном у досадашња три меча.


- Имали смо интересантне борбе раније. Одличан игрча, има сјајан сервис и форхенд, добар бекхенд. Један од момака који може да буде међу најбољих 10. Посвећен је, талентован, има снажне ударце. Мораћу добро да почнем меч.


На крају је упитан за Марију Шарапову која је данас, изненада, одлучила да заврши каријеру.


- Управо сам чуо вест. Желео бих јој сви аплаудирамо за све што је урадила у каријери. Заслужила је то - уследио је аплауз Новака и публике за Рускињу, па је наставио:


- Велики борац. Посвећена је била овом спорту. Она права снага и жеља да прескочи све препреке које је имала са повредама и операцијама. Вратила се на терен и показала да је права инспирација, жао ми је што се све завршило због повреде. Имала је изванредну каријеру и може да буде поносна на себе - закључио је Ђоковић.