ОДЛИЧНЕ организације Дејвис куп мечева репрезентације Србије против Хрватске 2015. и Индије 2018, као и дуела ФЕД купа против Шпаније 2016, биле су најбоља препорука да Краљево поново добије поверење Тениског савеза Србије да у априлу ове године опет угости наше најбоље тенисерке.

По речима градоначелника Краљева, др Предрага Терзића, ФЕД куп репрезентација Србије, коју предводи селектор Татјана Јечменица Јевтић, ће 17. и 18. априла у новој хали спортова крај Ибра угостити националну селекцију Канаде, у оквиру плеј-офа за пласман у квалификације Светске групе ФЕД купа 2021.

- Наш град је, свакако, постао један од важних спортских центара Србије спреман да на највишем нивоу организује међународна репрезентативна такмичења. То смо показали и доказали организујући тениске, одбојкашке, рукометне и кошаркашке спектакле, а то ћемо потврдити и у априлу када ћемо бити домаћини ФЕД купа, као и почетком јуна када нам следи Лига нација за одбојкаше - задовољно констатује градоначелник Терзић.

ФЕД куп репрезентација Србије у Краљеву је 2016. угостила Шпанију. Предвођене Мугурузом и Суарез Наваро гошће су тада славиле са убедљивих 4:0, препустивши Српкињама у четири меча само један сет. У граду на Ибру сви се надају да ће овога пута против Канаде наше тенисерке имати више успеха.