Рутински је Новак Ђоковић одрадио посао у Дубаију. У првом колу је лако савладао Малека Џазирија (Тунис) - 6:1, 6:2. Наредни ривал биће му Немац Филип Колшрајбер.


- Филип је играч из врха листе, спреман је, искусан. У Индијан Велсу сам се добро припремио, па сам опет изгубио од њега. Надам се да ће овог пута ствари бити другачије - рекао је Новак.


А, онда је на ред дошла главна тема. Новак је на конференцију довео сина Стефана и другаре.


- Полако покушава да схвати неке ствари. Тара је мала, има само две године, Стефан има пет и по и разуме понешто. Постаје му јасније због чега сам толико одсутан од куће. Није лако када је отац професионални спортиста и не могу да га водим на сваки турнир. Пажња код деце не траје дуго и постану нестрпљиви.


Ипак, једна ствар је изненадила Нолета.


- Морам да признам да ме изненадило понашање на мечу. Седи стрпљиво све време и посматра меч са пуном пажњом, као остатак публике, а то није лако. Стефан игра тенис, воли га, али га не форсирам да се тиме бави. Све је то спонтано и иде са годинама. Дошао је овде са другарима да гледају тенис.


Новинаре је занимало и да ли има омиљеног играча.


- Нисам га то до сада питао. Зна за Надала, Федерера, Тима, Циципаса и Зверева. Не прати много мечеве, осим када ја играм. Не знам заиста да ли за некога навија, могу само да претпоставим - завршио је Новак са осмехом.