ЗА разлику од прошле године када је прва станица после Аустралијан опена била америчка турнеја, овог пута, Новак Ђоковић ће загревање за мастерсе у Индијан Велсу и Мајамију имати у Дубаију.

На турнир који је освајао четири пута, Новак се враћа први пут после 2015, а противник на данашњој премијери у арапском свету (16.00) јесте 259. тенисер на АТП листи, Малек Џазири, који је симболичним хватањем за главу "прославио" када је сазнао име ривала у првом колу. Без обзира на то што је турнир серије 500, мотива неће фалити.

- За мене је сваки турнир битан. Тако сам одрастао, људи који су ме обликовали учили су ме да не потцењујем ниједно такмичење и да се не штедим за неки већи турнир. Радије бих да не играм него да играм са пола снаге. Сваки меч је нова прилика да будем најбоља верзија себе, мислим да још могу да напредујем и у кретњи и у ударцима. Сваки турнир доноси нове изазове. Прошле године је била превелика пауза између Мелбурна и Индијан Велса, сада ћу у Дубаију играти и сингл и дубл, тако сам одлучио са тимом. После у Индијан Велсу и Мајамију следи добра прилика за узмање нових бодова, јер нисам играо добро тамо прошле године - присећа се Новак.

Данас почиње 279. недеља Новакове владавине на "туру", и веома је битно да у Дубаију буде на свом нивоу, пошто ће у исто време, Рафаел Надал играти у Акапулку, и наставити потеру за Србином на АТП листи. Надал у Мексику брани 200 бодова, Ђоковић је "на нули" у Дубаију, па ће имати шансу и да додатно увећа предност над Шпанцем. н