Недавно је Новак Ђоковић направио идеалног тенисера узимајући најбоље од свих играча, а сада је ред дошао на Рафаела Надала, који је узео по нешто од сваког ривала.

- Новак се одлично брани уз основну линију и има пуно опција -описао је Надал за "Спорт 360" и додао да би од Србина узео бекхенд, ритерн и кретање.

Од другог великог ривала узео би форхенд, који је Федереру током година донео бројне победе на АТП туру.

- Он рано хвата лоптицу и из свих позиција може да погађа винере. Удара равно али и са спином, има све те ударце у свом арсеналу -тврди Надал.

Швајцарац по Рафином мишљењу има и невероватну способност да донесе најбољу одлуку у делићу секунде па предњачи у том адаптивном делу игре.

Бик са Мајорке није добио узалуд тај надимак током година неодустајања, великих повратака у мечевима и највећих титула на турнирима.

- Ја сам, са друге стране, играч који је увек током каријере имао невероватно решеност и одлучност, нарочито после свих повреда. Увек сам био некако у могућности да наставим да тренирам са страшћу и постижем своје циљеве у скоро сваком мечу -казао је Надал.

Кад је у питању фитнес изабрао је финалисту Аустралијан опена Доминик Тима, најбржи по његовом мишљењу је Француз Гаел Монфилс! Сматра да његов сународник Давид Ферер има најбољ став на терену. Најбољи избор удараца има заборављени Енди Марерј.

- Можда Мареј. Таленат је важан. Када имаш добру технику и кад имаш опције да играш дефанзивно,агресивно, слајс, да изађеш на мрежу, лакше је да изабереш праву опцију!