Новак Ђоковић је после опширне конференције, на којој је се отворио као никада пре, дао интервју за хрватски портал Индекс, у којем је причао о односу који има са хрватским спортистима, са садашњим тренером Гораном Иванишевићем, бившим тренером Николом Пилићем, али и подршци коју има у Хрватској, где и сам воли често да долази.

"Трудио сам се, и у наступима у јавности и приватно, да увек преносим позитивну поруку и однос према Хрватској и свим земљама у региону. Ја нисам одрастао у Југославији, јер сам био мали, земља се распала, али осећам тај неки њен дух. Знам да ми на томе замерају многи, али ја поштујем различитост у размишљању и просто је немогуће је задовољити свакога и бити свакоме драг. То је моје мишљење, увек сам се опходио на позивтиван начин према људима из Хрватске и других земаља и са поштовањем. Ако се људски односите према некоме, онда ћете то добити назад. То је мој животни мото. Имам много пријатеља у Хрватској, често долазим у Хрватску не летовање, и надам се да ће се то наставити", јасан је Новак.

Он је, уз смех, изабрао Горана Иванишевића, свог тренера, као омиљеног хрватског спортисту, а онда прокоментарисао.

"Не, стварно, Горан, јер је он био узор свима нама који смо тренирали тенис, па онда шјор Ники Пилић, он је некако моја фамилија, добро познајем Жељка Франуловића који живи у Монаку, брат и сестра Костелић (Јаница и Ивица), њих сам пратио и ценио. Никад их нисам упознао, а надам се да ћу бити у прилици једног дана, можда и одскијамо мало заједно, јер сам велики љубитељ скијања... Наравно и Лука Модрић. Има толико изванредних спортиста са којима сам имао срећу да се упознам", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је често пружао подршку хрватским спортистима и захваљивао се навијачима из те земље, због чега је такође често био критикован од одређеног дела јавности у Србији.

Да ужива популарност и у Хрватској показао је поменути портал, који је на својим страницама упитао читаоце да ли мисле да ће Новак бити највећи тенисер свих времена (ГОАТ), а чак 61% је рекло да ће се то десити.

"Захвалио бих се читаоцима Индекса, који верују у мене и надам се да ћу оправдати то поиверење, јер и ја верујем у себе, верујем да могу да испуним циљеве, који су велики, као што је, рецимо, обарање неких рекорда", рекао је Ђоковић.