Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић је на дружењу са српским новинарима говорио о разним темама. Поред представника “седме силе” је добио питања и од српских олимпијаца.


Једно од њих је било о томе да ли је имао некада толико велику кризу да је сумњао у себе.


- Један од најтежих моменатаје била повреда лакта која је кренула крајем 2016. године. Паузирао сам шест месеци. Нисам одрадио операцију, па сам то урадио касније. Било потребно време да се покрети ускладе. Морао сам да изменим покрете код сервиса. Моменти где сам стварно доживљавао преображајизнутра. Морао сам да посложимствари у себи да бих могао да се вратим игри. Притисак велики. Пауза. Није се средило без операције, пасам морао на операцију - почео је причу Ђоковић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђоковић: Спреман сам за најбољу сезону у каријери (ВИДЕО)


У тим моментима му је доста значила помоћ Кобија Брајанта.


- Коби ми је тада највишепомогао. Поделио је са мном његова искуства која сам могао да искористим како бих себи помогао.Он је у последњих пар година кубурио са повредама, размишљао је о пензији. Хронолошки је поделио све шта се догађалои објаснио ми шта је урадио на психичком плану. Објаснио ми је како је потребно да се нађе баланс између приватног и професионалног. Он је део колективног спорта, морао је да се прилагоди и тиму, да размишља о осталим играчима. Нажалост, страдао је у хеликоптерској несрећи - застао је Новак, па наставио:


- Његово завештање ће живети. Погледајте колико људи га слави. Утицај који има превазилази све трофеје. Може да се расправља ко је већи играч Џордан, Коби, Џабар или неко други из света кошарке. Међутим, Коби је утцао толико на спортисте, дао свима крила да превазиђу препреке. Ширио је ту харизму и по мени је то била највећа ствар.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђоковић: Спреман сам за најбољу сезону у каријери (ВИДЕО)


Открио је и један занимљив детаљ борбе у пресудним тренуцима. Шта је то што ради да би остао на правом путу.


- Дисање, визуелизација и вера у себе. Стварање тих слика у глави. Користим технике менталног оснаживања у себе. Верујем у Бога, у вишу силу. Да вам то да снагу и када делује да је нешто нереално да се оствари. Можда је тешко објашњиво, али је реално. Верујем да нас анђели чувари надгледају и да је Бог са нама када радимо све како треба и када верујемо у праве вредности - закључио је Ђоковић.