Борис Бекер, некада врхунски светски тенисер, али и бивши тренер Новака Ђоковића, сматра да играче не би требало посматрати кроз бројке као и да је јако тешко одредити ко је најбољи свих времена.


"Свака ера носи своју врсту игре, па се тако 70-их, 80-их и 90-их играо различит тенис. Данас је опет другачији него тада. Ако гледате бројеве Роџер Федерер је најуспешнији играч свих времена. Али играче не можете увек да упоређујете кроз бројеве“, рекао је Бекер.


Бекер је током своје играчке каријере освојио шест Гренд слемова. Био је на врхунцу каријере у врху АТП листе. Владао је тенисом у време Бобе Живојиновића, Ивана Лендла, Џоа Мекинроа ... који се и данас памте по својим играма. Када се опростио од терена као играч остао је у тенису и посветио се тренерском и саветодавном послу. Био је и део стручног штаба Новака Ђоковића, о коме је компенентатн да говори:


"Новак је велики професионалац. Он води рачуна о томе како живи, шта једе... Велику пажњу посвећује јоги због концетрације. То је важно за њега. Физички је јединствен, али све то се не догађа преко ноћи. Морате да радите на томе. Оно што ме фасцинира код њега јесте да је он и даље веома гладан трофеја. Толико је тога освојио, али и даље жели још".


Немац би желео да нове генерације буду боље од тренутно владајуће тројке Ђоковић-Надал-Федерер, али за сада не види да се то дешава.


"Сви у тенису желимо да млађа генерација почне да осваја највеће турнире, али то је процес. Доминик Тим је натерао Ђоковића да игра пет сетова у Аустралији. Има ту још неколико талентованих играча. Међутим, велика тројка је и даље добра. Лако је сакрити се иза Федерера, Надала и Ђоковића, зато што су они толико добри да вас нико неће критиковати кад изгубите од њих. Понекад млађи играчи то узимају као изговор", рекао је на крајуБекер.