ПРОТОТИП савршеног тенисера би имао ритерн Новака Ђоковића и форхенд Рафаела Надала, барем тако каже "први рекет света". Новинари званичног јутјуб-канала Дејвис купа су направили веома занимљив разговор с нашим најбољим тенисером, у којем су од њега тражили да опише особине идеалног играча, а Новак је имао неке поприлично занимљиве и неочекиване одговоре.

Интересантно је да је име Роџера Федерера изостало са списка, а када је у питању форхенд, Новак није превишео размишљао и одмах је рекао име једног од највећих ривала.

- Једноставно, то је Надал. Његов форхенд је један од најбољих свих времена, то је ударац којим притиска противника, али се, такође, одлично брани и враћа њим у поен - нагласио је наш ас.

Упорност "бика са Мајорке" га је такође сврстала на врх Ђоковићеве листе када је у питању менталитет тенисера.

- Никада не одустаје, увек има тај борилачки дух и са тим ставом увек излази на терен - рекао је Србин.

Што се тиче ритерна, опште је познато да је Ђоковић неприкосновен у том сегменту игре.

- Да ли могу да кажем - ја - упитао је Новак кроз смех момке који су радили интервју са њим.

Без обзира на то што је бекхенд већ дужи низ година заштитни знак Новакове игре, моделу савршеног тенисера би, ипак, доделио Давида Гофана. Идеални играч би почетни ударац изводио као Ник Кирјос, имао би физичку спремност Гаела Монфиса и, занимљиво, поседовао слајс прекаљеног дубл играча Никласа Мауа, према речима Ђоковића.