Аустријски тенисер Доминик Тим пласирао се у финале Аустралиан опена, пошто је у победио седмог тенисера света Александра Зверева из Немачке после четири сета, 3:6, 6:4, 7:6, 7:6. Тим, пети тенисер света, победио је после три сата и 32 минута.

Тенисери су на почетку првог сета разменили брејкове, а после тога су освајали гемове на своје сервисе, све до резултата 3:3. Зверев је после тога освојио четири узастопна гема и повео у мечу.

Тим је добро почео други сет, повео је са 3:1, али је Зверев успео да врати брејк и изједначи на 3:3. Аустријанац је одмах у наредном гему поново одузео сервис Звереву и повео са 4:3. Он је до краја сета сачувао предност брејка и изједначио.

Тим је и у трећем сету повео са 3:1, а Зверев је изједначио на 3:3. Немац је у 10. гему имао две сет лопте али није успео да их искористи, обојица су затим освајали гемове на своје сервисе па је одигран тај-брејк, који је Тим добио са 7:3.

Тенисери су у четвртом сету били сигурни у гемовима на своје сервисе, па је победника одлучио тај брејк, који је Тим добио са 7:4 и пласирао се у финале.

Тим ће у финалу, у недељу од 9.30 играти против браниоца титуле, седмоструког шампиона Аустралијан опена Новак