Ових 10 немачких марака. Сећам се добро тих 10 марака”. Том реченицом је интервју за “Њујорк Тајмс” почео Новак Ђоковић.


Не сећа се српски тенисер тачне године када се то догодило, али добро памти сваки детаљ те ситуације.


- Ово је све што имамо. Отац Срђан је тада изговорио то уз 10 марака које су ту биле. То је сећање које ће ми заувек остати урезано. Веома утицајан тренутак за мој живот, за све наше животе - присетио се Новак једне од тешких прича из детињства.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђоковић и Федерер у ноћном термину на “Род Лејверу”


Зато сада има посебну рутину са својом децом, Стефаном и Таром у Монаку.


- Рано се будимо, водим сина у школу, тако да јутру припремамо сокове у кухињи, па гледамо излазак сунца, изгрлимо се, певамо и онда радимо мало и јогу.


Од када је добио децу проритети нису исти, не крије да жели још пехара, али му је породица на првом месту.


- Сви причају о пехарима, рекордима, историји и заиста се осећам благословено што сам у позицији да се о томе прича. Захвалан сам због каријере коју имам, али је за мене тенис сада више платформа него опсесија за индивидуална достигнућа.


После испадања Рафаела Надала, српски ас би могао да се врати на прво место на АТП листи ако дође до титуле у Мелбурну.


- Прва позиција је нешто што је константно свима жеља, желите да напредујете и да будете све бољи и бољи. Роџер је доста причао о томе и рекао бих да се многи спортисти слажу са тим. Стагнација је корак назад - поручио је Ђоковић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђоковића погодило питање о Брајанту: Срце ми је сломљено, Ђиђи је имала само 13 година (ВИДЕО)


Његов тренер Маријан Вајда је открио и неке занимљиве детаље.


- Новак је “трагач”, чак и када делује да су ствари савршеен, он тражи начин да унесе неку промену. Иначе, ранијих година је Новак био веома нестрпљив. Стално је питао “А, када ћу ја бити први?”. Одговорио сам му да буде стрпљив и да неке ствари мора да одради на прави начин да би се то догодило - закључио је Вајда.