СПЕЦИЈАЛНО ЗА “НОВОСТИ”: МЕЛБУРН


НОВАК ређа победе на Аустралијан опену, на радост многобројних српских навијача на трибинама и поред ТВ екрана, али и двоје младих тенисера, Новака Јаћимовића и Мие Принцип. Њих двоје страсни навијачи нашег најбољег тенисера, с којим су чак и тренирали, док је мали Новак био на подбацивању новчића пре меча између Ђоковића и Раонића, у четвртфиналу првог гренд слема.


Десетогодишњи Новак Јаћимовић из Перта, рођен је у Аустралији и добио је име по великом шампиону. Случајно или не, заволео је тенис који тренира већ шест година. Играо је већ на турнирима широм Аустралије и у Бањалуци и Пули. Жеља му је да једног дана похађа будућу тениску академију Новака Ђоковића (кад се она отвори) и да му Новак буде тренер.


- Ово је већ трећа година заредом да у организацији Тениског савеза Аустралије спарингује са Нолетом - поносно истиче његова мама Снежана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђоковић се радује 50. окршају са Федерером: Роџер је један од двојице мојих највећих ривала


Миа Принцип из Сиднеја има, такође, 10 година и тренира тенис. Миа је у Сиднеју одушевила Новака када га је на мечу против Канаде, на АТП купу, из публике питала да ли може да тренира са њим. Шампион великог срца је наравно прихватио и Миа је већ други пут на терену са њим за мање од две недеље.


- Надам се да ће му Миа опет донети срећу да освоји и овај турнир. Велика нам је част, срце ми је пуно, хвала Ноле - одушевљен је њен отац Огњен.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кобију у част: Посебна посвета Ђоковића за преминулог пријатеља (ФОТО)


На питање извештача "Новости", колико му значи овај сусрет са младим тенисерима, Новак је истакао:


- Драго ми је да је ово већ постала традиција овде у Мелбурну, стварно сам уживао и знам колико то њима значи. И мени, наравно, много значи, јер сам и сам отац и волим децу и мислим да морамо увек да нађемо времена за такве ствари. Миа и Новак су се сјајно снашли и изненадили су ме врло пријатно, јер знам да није лако играти пред толико људи. Надам се да ће то њима бити добра инспирација, да им се испуне њихови тениски снови.


На крају је уследила и заједничка фотографија малог Новака и Мие са најбољим српским тенисером.