Новак Ђоковић је у три сета савладао Милоша Раонића и пласирао у полуфинале Аустралијан опена где га чека Роџер Федерер. Најбољи српски тенисер и бранилац титуле на Гренд слему у Мелбурну рекао је на терену, одмах после тријумфа, да је претужан због одласка Кобија Брајанта и презадовољан што је његов тренер Горан Иванишевић ушао у "Кућу славних".

Џо Мекинро је одмах питао како се осећа после погибије Кобија Брајанта и додао да су сви потрешени вестима из Америке.

- Не знам шта да кажем. Ужасно изненађење. Он је највећи спортиста свих времена који је инспирисао мене и многе друге широм света. Имао сам срећу да сам имао одличан однос са њим. И увек је био ту кад сам имао неки проблем. Био је мој пријатељ, мој ментор. Страшно је то што се догодило њему и његовој кћерки - рекао је Новак и стала му је кнедла у грлу од тежине приче и емоција.

Новаков тренер Горан Иванишевић ушао је, вече пре меча, у Кући славних. Одмах је Мекинро као водитељ прешао на ту, забавнију тему.

- Четитам мом драгом тренеру на уласку у Кућу славних. Заслужио је. Он је легенда овог спорта. Веома смо блиски. И са мојом породицом је близак иако је старији од мене 12 година. Част ми је што могу да радим са њим. Наше пријатељство траје од прве лоптице коју смо разменили на Академији Николе Пилића - и даље пун узбуђења био је Ђоковић.

Осврнули су се Мекинро и Ђоковић и на меч са Раонићем. Питао га је водитељ за проблем током трећег сета:

- Морам да се извиним Милошу јер је било јако непријатно сочиво у мом оку. Морао сам да изађем и да средим то. Ретко се дешава, али ето десило се.

Технички Новак је био на месту од почетка до краја.

- Веома важна ствар била је како он реагује на мој сесрвис и овог пута је мој сервис био сјајан. Не могу да будем незадовољан - рекао је Новак и окренуо се ка ложи у којој је седео Род Лејвер како би му се захвалио што је дошао на његов меч.