Роџер Федерер је до полуфинала Аустралиан опена стигао тешким мукама и са много уложеног труда. Знање и искуство били су му главни адути на путу до пласмана. После нових пет сетова, одбрањених седам меч лопти од противника и славља против Американца Тениса Сандгрена трећи рекет света је и сам рекао да "није заслужио победу".


- Седам меч лопти нисам имао под контролом, тако је изгледало из моје перспективе. Надао сам се да Тенис неће да погоди винер у тим меч лоптама, покушавао сам да останем у поену, нисам размишљао о другим стварима и некако сам догурао до петог сета. Нисам заслужио ову победу, али овде сам и срећан сам - рекао је Роџер Федерер одмах по завршетку меча.


Џим Куријер је питао Швајцарцаса чиме се све борио током дуела са Сандгреном, јер је тражио медицински тајмаут, што он ретко ради.


- Вероватно са много тениса у мом животу. Некада је јако чудно, стегао сам се, имао сам проблем у дефанзиви. Избегавао сам да зовем медицински тајмаут, не волим то јер тако показујем слабост зато сам отишао у свлачионицу да не виде.


Сада следи дан одмора, па борба за финале са Ђоковићем или Раонићем.


- Не постаје ништа лакше у жребу. Имам дан одмора, играћемо полуфинале у вечерњем термину. Не знате шта може да буде после два дана. Сасвим су друга очекивања када схватите да сте могли и много раније да испаднете. Срећан сам што сам овде и надам се да ћу извући најбоље од тога - поручио је Роџер.


На крају је Федерер упитан кога прижељкује из дуела Новака и Раонића?


- Сјајно је видети Милоша да, опет,игра тако добро. Сјајан посао је одрадио до сада, много ме је болело када ме је добио на Вимблдону. Добро је што је показао да припада самом врху, а не да буде 50. или не знам који тенисер света. Новак је велики шампион, нарочито у Аустралији. Обожава овде да игра. Имао је овде епске мечеве. Биће сјајан меч ко год да ми буде противник. Надам се да ћу се боље осећати, јер у супротном испадам - рекао је Федерер.