Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Аустралијан опена.

Други рекет планете је у четвртфиналу првог гренд слема сезоне савладао Канађанина Милоша Раонића 6:4, 6:3, 7:6.

Био је то њихов 10. сусрет и 10. победа српског аса, који ће полуфиналу Отвореног првенства Аустралије играти против Швајцарца Роџера Федерера, који је спасао седам меч лопти против Тениса Сандгрена и славио 6:3, 2:6, 2:6, 7:6, 6:3.

ПРВИ СЕТ
1:0
Новак је одлично почео меч. Уводни сервис гем је освојио без изгубљеног поена.
1:1 И Раонић је сигуран на свој први сервис гем на мечу, који је освојио уз један изгубљен поен.
2:1 Ђоковић још једном осваја гем без изгубљеног поена.
2:2 У најдужем гему у досадашњем току меча Раонић је спасао три брејк лопте и потом своју другу прилику искористио за освајање гема.
3:2 Новак је и после трећег сервис гема без изгубљеног поена.
3:3 Четвртим асом у досадашњем току меча Раонић је сачувао сервис и освојио гем у којем се поново морао да брани брејк лопту.
4:3 Тек у четвртом Новаковом сервис гему Раонић је успео да освоји први поен на сервис ривала, а потом је везао још два и дошао до брејк лопте. Новак је остао присебан и одличним првим сервисом знатно је олакшао себи пут до освајања седмог гема у првом сету.
4:4 Још један дугачак сервис гем одиграли су Ђоковић и Раонић, који је поново морао да спашава брејк лопту. У томе је и успео, ас сервисом, да би потом трећу гем лопту претворио у поен за ново изједначење.
5:4 Раонић ће у наредном гему сервирати за останак у сету, пошто је Новак девети гем освојио уз један изгубљен поен.
6:4 НОВАК БРЕЈКОМ ДО ОСВАЈАЊА ПРВОГ СЕТА - Када је било најважније Новак је показао менталну снагу и чврстину и из укупно девете брејк лопте (четврте у одлучујућем гему) дошао до освајња првог сета, који је трајао 55 минута.

ДРУГИ СЕТ
1:0
Новак је први ас на мечу одсервирао тек у уводном гему другог сета, који је освојио уз два изгубљена поена.
1:1 Уз два аса и један изгубљен поен Раонић осваја свој први сервис гем у другом сету.
2:1 Новак, уз два изгубљена поена, одржава минималну предност на почетку другог сета.
3:1 - БРЕЈК У гему који је трајао скоро осам минута Новак је одузео сервис Раонићу, искористивши трећу брејк прилику.
4:1 Ђоковић потврђује брејк без изгубљеног поена.
4:2 Уз два изгубљена поена Раонић прекида Новакову мини серију од три узастопно освојена гема.
5:2 У најдужем Новаковом сервис гему, који је трајао шест минута, Ђоковић је успео да сачува брејк предности, али на нешто тежи начин него што се очекивало после 40:0. Раонић је освојио наредна три поена, потом још два пута дошао до изједначења, да би са две везане неизнуђене грешке олакшао српском асу освајање седмог гема другог сета.
5:3 Раонић је урадио оно што је до њега, освојио је сервис гем (уз један изгубљен поен) и продужио други сет барем за још четири поена. Новак у наредном гему сервира за освајање другог сета.
6:3 Сервис винером, уз један изгубљен поен, Новак осваја други сет.

ТРЕЋИ СЕТ
0:1
Први пут на мечу Раонић има предност у гемовима. Први у трећем сету је освојио уз два изгубљена поена.
1:1 Припретио је Раонић Новаку, покушао је да му угрози сервис, дошао је и до брејк лопте, али је српски ас успео да се извуче и потом прву гем лопту претворио у поен за изједанчење.
1:2 Један од лакших сервис гемова за Раонића на данашњем мечу, који је освојио уз један изгубљен поен.
2:2 Покушао је Канађанин поново да нападне Новаков сервис, али даље од 40:40 није могао.
2:3 Тек у петом гему трећег сета Раонић први пут у данашњем мечу осваја сервис гем без изгубљеног поена.
3:3 Новак је искористио последњу, од две везане гем лопте, и трећи пут у сету поравнао резултат.
3:4 Пробао је Новак да нападне Раонићев сервис, дошао до 30:30, али је Канађанин потом одсервирао 13. ас и задржао миминалну предност. На крају овог гема виђени су први знаци нервозе код Новака, који је бацио рекет на земљу.
4:4 Коначно лакши сервис гем за Ђоковића у трећем сету. Иако је Раонић освојио први поен, Новак је везао четири наредна за ново изједначење.
4:5 После краћег медицинског тајм аута који је Новак затражио како би променио сочива, Раонић је освојио гем без изгубљеног поена, па ће Новак у наредном, први пут на мечу, сервирати за останак у сету.
5:5 Добро је Новак почео гем, повео 30:0, али је Канађанин успео да дође до 30:30, потом и 40:40, после чега је Новак успео дда задржи фокус, освоји наредна два гема и продужи сет.
5:6 Раонић је осигурао тај брејк у гему који је трајао скоро 11 минута и у којем је Новак порпустио четири брејк прилике. У свакој ситуацији када је Ђоковић долазио до шансе да му одузме сервис, Канађанин је одлично погађао први сервис и готово без игре долазио до изједначења, да би у завршници гема са два аса (17. и 18. на мечу) утабао себи пут ка освајању гема.
6:6 После маратонског гема на сервис Раонића, Новак без изгубљеног поена одводи трећи сет у тај брејк.
7:6 Новак је већ на старту направио мини брејк, потом је своја два сервиса претворио у поене за вођство од 3:0, да би новим мини брејком за 4:1 постало извесно да ће се Новак наћи у полуфиналу Аустралијан опена. На крају је тај брејк освојио убедљиво 7:1.