Некадашњи први рекет света Џим Куријер је открио да Роџер Федерер није срећан са лоптицама на Аустралијан опену. Разлог - више одговарају стилу игре Новака Ђоковића.


Како се наводи, због временских услова у Мелбурну долази до промена. Током великих врућина лоптице одскачу знатно више, док је у вечерњим терминима ситуација другачија и знатно су спорије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Федерер изгубио први сет, па почистио Фучовича за четвртфинале АО


Швајцарац је три од четири меча играо увече.


- Роџер вероватно није срећан са лоптицама, јер оне после неколико гемова постају теже и не одскачу довољно високо. Рекао бих да терени одговарају Новаку више - рекао је Куријер.


О томе је после меча са Филипом Крајиновићем причао и Швајцарац.


- Услови овде посебно у вечерњем термину или под кровом, су другачији. Боље се види лоптица, нема ветра, сенки, сунца. У неким моментима се осећа као на шљаци, због темпа и делује да можеш боље да конструишеш поен и да направиш винер. Када је брже, онда се ешава да будеш ухваћен на “кривој нози”, касниш са ударцима и надаш се да ће остати у терену. Због тога нас често видите или са доста неизнуђених грешака или винера - рекао је Федерер.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Награде на АО све веће, муке задају компликовани и ригорозни порески системи


Куријер је дао и своју прогнозу првог гренд слема сезоне.


- Рафа Надал би био фаворит против свих, али не ако му ривал у финалу буде Новак Ђоковић. Разлози су јасни - закључио је Куријер.