Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се данас у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну, пошто је победио домаћег тенисера Ника Кирјоса после четири сета, 6:3, 3:6, 7:6, 7:6. Надал је победио после три сата и 38 минута и 12. пут се пласирао у четвртфинале Аустралијан опена.


Надал је у четвртом гему првог сета одузео сервис Кирјосу, предност брејка је сачувао до краја и повео је у мечу. Кирјос је узвратио, у четвртом гему другог сета направио је брејк, после тога тенисери су освајали гемове на своје сервисе, па је Аустралијанац изједначио у мечу.


У трећем сету није било брејка па је одигран тај-брејк, који је Надал добио са 8:6. Шпанац је у трећем гему четвртог сета направио брејк и повео са 2:1, али је Кирјос успео да врати брејк у 10. гему, у коме је Надал сервирао за победу. После тога обојица су освојили по гем, 'и опет је одигран тајбрејк, који је Рафа добио са 7:4.


Надал ће у четвртфиналу играти против Аустријанца Доминика Тима, који је победио Француза Гаела Монфиса са 6:2, 6:4, 6:4.