Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена, а после меча и победе против Дијега Шварцмана (3:0), други рекет планете је говорио о томе да ли тенис привлачи и његову децу, Стефана и Тару.

- Између мене и мог сина постоји тениска веза. Има вољу да игра са мном. Изложен је тенису када путује са мном, такође и на телевизији, зна како ствари стоје, зна ко су Роџер, Рафа, још неколицина играча. Његов омиљени ударац је форхенд. Трудим се да утичем да удара и бекхенд, али ми је он рекао да је рођен са бекхендом – рекао је Новак и тим одговором изазвао осмехе на трибинама “Род Лејвер арене”.

Ђоковић је рекао да не може да се замисли у улози тренера свог сина.

- Пре свега ја сам отац и тешко да могу да се ставим у улогу тренера. Дајем му све време и простор овог света који су му потребни, јер желим да и он и моја ћерка осете истинску жељу да узму рекет у руке и да ударају лоптицу о зид, да изађу на терен. Био бих веома срећан да их подржим у тениским каријерама и том путовању, али још увек је сувише рано причати о тако нечему: Тако каже моја жена - уз смешак је поручио Ђоковић.