Невероватна драма на последњем мечу 5. дана Аустралиан опена. Роџер Федерер је био пред испадањем, али је његов противник Џон Милман пропустио прилику и две брејк лопте у петом, одлучујућем, сету после чега је искусни Швајцарац прекокренуо и повео са 5:4, а потом и “љут” одвео меч у драматични тај-брејк. На крају је искуство било јаче и боље од публике која је бодрила Аустралијанца 3:2 (4:6, 7:6, 6:4, 4:6, 7:5)


Извукао се Федерер овог пута против домаћег тенисера у Мелбурну и на његову срећу није прошао као 2018. на Ју Ес опену када га је Милман поразио.


Џон је и у овом мечу повео са 1:0, да би Федерер узвратио у тај брејку и освојио други сет за изједначење 1:1. Добио је Швајцарац и трећи сет за преокрет 2:1, али је Аустралијанац успео да изједначи у четвртом сету и уведе дуел у стресан пети сет.

Имао је Федерер предност од 5:4, али није успео да направи брејк у одлучујућем гему петог сета. Милман је изједначио 5:5, али је Роџер успео да се избори за тај-брејк 6:5.И онда је кренула драма у којој је Милман водио и водио, а Федерер преокренуо тек на 9:8 и на крају победио са 10:8.