Данска тенисерка Каролина Возњацки објавила је да завршава тениску каријеру. Данкиња је после пораза у тећем колу Аустралиан опена својом одлуком изненадила тениски свет.


"Одговарало ми је да мој последњи меч буде у три сета. Завршила сам каријеру грешком из форхенда, а то су ствари на којима сам радила током читаве каријере. Ваљда је тако требало да буде", рекла је Возњацки, преноси Еуроспорт.


Некадашња прва тенисерка света осврнула се на све резултате које је остварила годинама уназад и оценила да су њени успеси били невероватни.


"Навијачи, осећања која нам пружате када играмо овде и подршка коју осећамо је заиста невероватна. Такође, подршка коју имам од своје породице, нарочито од свог оца, који ми је и тренер од моје седме године, је заиста сјајна. Све то су сјајне успомене, које ћу увек неговати", казала је Данкиња.Она је рекла и да је спремна за будућност која је чека после тениске каријере.


"Стварно сам срећна, било је невероватно. Спремна сам за следеће поглавље и узбуђена због онога што ће доћи. Видећете ме ту око терена", закључила је Возњацки.


Возњацкије 71 недељу била најбољатенисерка света. Освојила је укупно 30 титула уз скор 624-259. Од награда на турнирима је зарадила вишеод 34 милиона долара.

Kаријеру je завршила као 36. тенисерка света.